An information system for quality monitoring and loss estimation in grain storage facilities using data fromIoT sensors and other mechanisms
DOI:
https://doi.org/10.5335/rbca.v15i1.13778Keywords:
data management systems, digital agriculture, information systems applications, internet of things, software prototypingAbstract
Grain storage is one of the most important steps in the agricultural production chain, as it is responsible for maintaining the physical-biological properties of the grains and, consequently, the quality of the stored products. Grain storage facilities (UAG) in the state of Paraná generally do not have automated mechanisms to monitor environmental conditions, nor do they have appropriate solutions for the use of advanced Internet of Things (IoT) technologies. In this paper, we report the development of an information system that allows operators and managers to monitor in real-time the environmental data of the UAG collected by different sensors, which enables the monitoring of the grains and the estimation of quality losses during harvest.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License

Todos os artigos estão licenciados com a licença Creative Commons Atribuição-NãoComercial-SemDerivações 4.0 Internacional. Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
a) Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.
b) Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
c) Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).